Contentmanagementsysteem

CMS of wel Contentmanagementsysteem zijn applicaties die zijn ontworpen om dynamische inhoud voor websites of webshops te beheren.

Alle CMS-applicaties hebben de mogelijkheid om nieuws of blogs te beheren en ze bevatten allemaal een sjabloneringssysteem waarmee het uiterlijk / de stijl van webpagina’s kan worden gecontroleerd. De meer geavanceerde toepassingen kunnen een vrijwel eindeloze lijst met extra functies bevatten, waaronder: categorieën; commentaar; gebruiker login’s; polls; statistieken; bestandsbeheerders; FAQ-managers; enzovoorts.

CMS-applicaties passen meestal in de volgende losse categorieën: blogs (ook bekend als weblogs), CMS’s, portals (modulaire functies die kunnen worden toegevoegd aan een standaard paginalay-out met drie kolommen) en Frameworks (doe-het-zelf-systemen).

E-commerce en bedrijven

Webgebaseerde zakelijke applicaties omvatten e-commerce systemen (ook bekend als winkelwagentjes) voor het beheer van verkoopwebsites, Customer Relationship Managers (CRM), klantondersteuningssystemen en projectmanagers.

Foto’s en bestanden

Foto’s en bestanden bevatten afbeeldingsgalerijen en andere toepassingen die helpen bij het beheren van afbeeldingen van websites, muziek, video’s en andere multimedia.